Irena Rudan

IRENA-RUDAN-400#2

Rođena 12.05.1980. godine u Trebinju, gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju „Jovan Dučić“. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, Odsjek za engleski jezik i književnost. Tokom studija, provela je i jedan semestar na usavršavanju na Harvard University, Boston, SAD.

Od 2005. do 2006. godine radila je kao koordinator za istočnu Hercegovinu za BHV Consulting, programe kulturne razmjene i studiranje u inostranstvu. U toku 2006. učestvuje volonterski u nevladinoj organizaciji “Forum mladih” na edukacijama za mlade po pitanju motivisanja mladih da se više uključe u funkcionisanje države i izađu na izbore, i bila je dio nevladine organizacije koja se bavila zaštitom žena od nasilja u porodici. Angažovana je kao OSCE prevodilac na više izbora u Crnoj Gori i kao prevodilac kanadske ambasade na izborima u Bosni i Hercegovini. Radila u osnovnoj školi u Trebinju i u srednjoj školi u Gacku. Od 2007. radi kao profesor engleskog jezika u Cambridge centru u Trebinju.

Udata je i ima jedno dijete.

1 Response to Irena Rudan

  1. Pingback: NAJAVA: Tribina u Bileći, 01.10.2014. godine, Dom kulture u 18:00 | Za pravdu i red – Lista Nebojše Vukanovića

Leave a comment