Dražan Erić

DRAZAN-ERIC-400#3

Rođen 1978. godine u Sarajevu. Osnovnu školu i gimnaziju opšteg smjera završio kao đak generacije. Medicinski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu završio 2003. godine kao student generacije, sa prosjekom ocjena 9,59 (devet pedeset devet).

U toku studija učestvovao u osnivanju Saveza studenata Medicinskog fakulteta u Foči i postao njegov prvi predsjednik 1999. godine. Obavljao mandat studenta prorektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu od 2000 do 2003. godine.

Predsjednik Republike Srpske i Predsjednik Vlade RS su mu dodijelili nagradu 2001. godine kao najboljem studentu Republike Srpske. U novembru 2003. godine na godišnjoj Skupštini Komore doktora medicine RS mu je dodijeljena Povelja za najbolje rezultate postignute na studiju medicine u Republici Srpskoj. Dobitnik je i Povelje Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Zbog odličnog poznavanja anatomije čovjeka, akademik prof. dr Boriša Starović ga je već na drugoj godini studija medicine izabrao kao asistenta u operacionoj sali pri izvođenju operacija iz oblasti plastične, rekonstruktivne i hirurgije šake. Za asistenta na predmetu Anatomija čovjeka izabran 2003. godine. Magistarsku tezu pod nazivom “Anatomske karakteristike arterijske vaskularizacije dlana” odbranio na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu 2008. godine.

Specijalizaciju iz plastične i rekonstruktivne hirurgije završio 2009. godine sa odličnim uspjehom kod prof. dr Milomira Ninkovića. Doktorsku disertaciju “Važnost poznavanja mikroanatomije neurofasciokutanih režnjeva u funkcionalnoj rekonstrukciji mekotkivnih defekata potkoljenice” odbranio 2013. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Za docenta na Katedri hirurgije izabran 2014. godine. Trenutno na poziciji šefa Odjeljenja za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, Univerzitetske bolnice u Foči.

Član je Evropskog udruženja za plastičnu rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju, Balkanskog udruženja za plastičnu rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju, Udruženja plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga u BIH, Udruženja hirurga Republike Srpske, Udruženja ortopeda Republike Srpske, Društva doktora medicine Republike Srpske i Komore doktora medicine Republike Srpske.

Redovan je aktivni učesnik na kongresima iz plastične i rekonstruktivne hirurgije u zemlji i inostranstvu.

Oženjen i otac jednog djeteta. Govori engleski jezik.

1 Response to Dražan Erić

  1. Pingback: NAJAVA: Tribina u Bileći, 01.10.2014. godine, Dom kulture u 18:00 | Za pravdu i red – Lista Nebojše Vukanovića

Leave a comment